Ignite 2020 – dette er nyheter i Teams vi gleder oss veldig til!

 

Digitale Ignite gikk av stabelen 23-24 september og det ble annonsert flere spennende Teams-nyheter som vi gleder oss veldig til. Nedenfor finner du våre favoritter.

1. Breakout rooms
I oktober kommer breakout rooms som er midt i blinken for organisasjoner som driver med kursvirksomhet, undervisning og møter med mange deltakere. I et møte kan det noen ganger være nyttig å dele folk opp i mindre grupper og sende dem til egne møterom, for eksempel ved gruppediskusjoner og brainstorming, for å så få alle inn i hovedrommet igjen. Denne funksjonen har vært tilgjengelig i Zoom en god stund allerede, men i oktober kommer den altså endelig til Teams!

2. Egendefinerte oppsett
En mer dynamisk måte å vise frem innhold på! Du som presentatør kan enkelt tilpasse hvordan innholdet du skal dele vil se ut for deltakerne i møtet. Når du for eksempel skal presentere et powerPoint-lysbilde, vil deltakerne kunne se deg i forgrunnen av lysbildet.

3. Togethermode

Together mode oppgraderes nå i Microsoft Teams. Teams får nå maskinlæring som automatisk skalerer og sentrerer deltakere i de virtuelle setene uavhengig av avstand fra kamera. Dette skaper en mer realistisk visuell klasseromsopplevelse.

Møteleder vil få mulighet til å velge en scene fra together mode-galleriet og sette den som standard bakgrunn for alle møtedeltakerne. Det vil komme flere type scener som klasserom, auditorier, konferanserom, sosiale soner med mer. Denne funksjonen er forventet mot slutten av 2020!

 

4. Tilpassede maler i Microsoft Teams

En tilpasset team-mal er en predefinert teamsstruktur med kanaler, faner og apper som kan hjelpe deg med å opprette de riktige samhandlingsrommene raskt og enkelt. Malene du lager bruker også dine foretrukne innstillinger.

 

Det beste av alt er at dette kun er noen av de nye funksjonene som kommer. For en Teams entusiast som meg er dette regne julaften! Dette er funksjoner vi vet flere av dere har etterspurt og ventet lenge på. Vi gleder oss stort til å kunne demonstrere og bistå med deres teams satsning.

Kristian

Et skritt nærmere, send oss litt info så hører du fra oss snart